Ukoliko planirate da Beograd posetite zimi evo par predloga gde treba obavezno otići. Poznato je da kada god svratili u Beograd nećete pogrešiti jer provešćete se nezaboravno. Noćni život je ono što svakako trebate iskusiti ali isto tako i izvrsnu hranu. Bogato kulturno nasleđe je ono čime Beograd može da se ponosi kao i srdačnošću u ljudima koju možete doživiti jedino ako dođete u našu prestonicu. Iskoristite zimski period kao i period odmora i upravo u našoj prestonici provedite praznike i uživajte u zimskoj idili. Mnogima je upravo Beograd omiljna praznična destinacija a evo i zašto. 

Mnoge znamenitosti u našem glavnom gradu postaju lepše zimi i umesto posmatranja određenih prizora iz topline kafića odvažite se i krenite u šetnju Beogradom jer mnoge znamenitosti lepše su pod snegom. Ukoliko planirate da iznajmite stan savet je da to bude u centru grada odakle će vam sve biti lakše i pristupačnije. Stan u centru Beograda možete rezervisati i potražiti online putem, jednostavno i u par klikova, sve što treba da uradite jeste da u svom pretraživaču kucate stanovi za izdavanje Beograd i imaćete na raspolaganju pregršt opcija. Iz centra grada mnogo ćete lakše funkcionisati po gradu i za određene znamenitosti po gradu koje biste obilazili ne treba vam gradski prevoz , taksi ili slično. Evo par predloga šta nikako ne treba propustiti ako ste u Beogradu zimi. 

Kalemegdan

Najveći beogradski park i najznačajniji kulturno istorijski kompleks upravo je Kalemegdan. Naziv Kalemegdan potiče od truskih reči kale što označava grad, tvrđavu i megdan što znači polje. Šetnje Kalemegdanom zimi pogotvu su prelepe i umeju biti jako prijatne. Pogled koji se pruža sa tvrđave zimi pogotovu ima svoju čar zato ne propustite da prošetate Kalemegdanom i doživite ove magične prizore. 

Tašmajdan

Nedaleko od Kalemegdana nalazi se jedan od najlepših beogradskih parkova Tašmajdanski park. Ovaj park nalazi se u centru grada a u okviru njega smeštena je jedna od najznačajnijih znamenitosti Beograda crkva Svetog Marka. U okolini parka možete pronaći najrazličitije radnje, ugostiteljske objekte, napraviti pauzu uz neki topli napitak i krenuti dalje.

Skadarlija

Mesto koje morate posetiti kada ste u našem glavnom gradu jeste Skadarlija. U pitanju je najpoznatija boemska četvrt koja je vremenom okupljala najistaknutije umetnike. U okviru Skadarlije možete naći najpoznatije i najstarije beogradske kafane među kojima su Tri šešira, Dva Jelena. Ukoliko volite zvuke tamburice, tradicionalnu hranu, starogradsku muziku onda je ovo mesto koje morate posetiti. Beograd je veliki grad i ma koliko znamenitosti da imate u centru grada za pojedine da obiđete trebaće vam prevozno sredstvo. Rent a car Beograd vam je u tom smislu možda najbolji.

Avala

Avalski toranj je mesto sa kog se pruža predivan vidikovac. Ovde možete napraviti odlične fotografije i kupiti neke od etno proizvoda i suvenira koji predstavljaju simbol naše kulture i tradicije. Na vrh tornja imate i kafić gde možete naručiti omiljenu poslasticu ili topli napitak i uživati u pogledu koji se pruža sa vrha tornja.

Beograd je zimi posebno okićen i prazničnu atmosferu možete osetiti gotovo u svakom delu grada. Najokićeniji deo grada je njegov centar kao i glavna pešačka ulica Knez Mihailova. Ovde možete naići na razne ugostiteljske objekte, radnje ali i na praznične ukrase, jelke i novogodišnju rasvetu. 

By Admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *