stan na dan

Proleće u Beogradu je vreme kada grad postaje življi i pun novih boja i mirisa. Ako tražite idealno mesto za boravak u gradu, na raspolaganju vam je pregršt zanimljivih aktivnosti koje vam mogu upotpuniti uživanje u proleću i boravak u gradu. Možete prošetati po parkovima, popiti kafu na sunčanoj terasi ili posetiti neki od muzeja ili galerija.

Boravak u  Beogradu i njegove prolećne atrakcije

Ako ste pak turista i planirate da posetite Beograd u proleće na raspolaganju su vam mnogobrojni smestajni kapaciteti od kojih mnogi apartmani, stanovi za izdavanje itd.

Apartmani Beograd su savršena opcija za one koji žele uživati u svemu što grad nudi. Smješteni su na najboljim lokacijama u gradu, što vam omogućuje da lako istražujete sve zanimljivosti. Takodje veću slobodu vam može pružiti i stan na dan, koji vam daje veću privatnost i omogućava da osetite draži stanovanja i života glavnog grada. Pored prelepih pejzaža i mirisa procvetalog drveća i cveća, prolece u Beogradu pruža i neke stalne atrakcije i izložbe koje se iznova i iznova javljaju svakog proleće. Evo nekih koje ne bi trebalo propustiti: Festival cveća u Beogradu, Beogradski maraton, Belgrade dance festival i još mnogo drugih. Festival cveća je tradicionalni događaj koji se održava u prestonici Srbije svakog maja meseca. Ova manifestacija predstavlja pravi raj za ljubitelje cveća i baštovanstva, ali i za sve one koji žele da provedu kvalitetno vreme u prijatnoj atmosferi i uživaju u predivnim pejzažima.

Festival se održava u prelepoj Botaničkoj bašti „Jevremovac“ koja je smeštena u centru grada i predstavlja pravu oazu mira i zelenila u užurbanom gradskom okruženju.

Beogradski maraton, manifestacija koja okuplja hiljade trkača iz celog sveta. Trka se održava u aprilu i prolazi kroz najlepše delove grada. Trke su  na 5, 10 i 42 kilometra, kao i u trke za decu i rekreativce. Maraton pored svega ima i svoj humanitarni karakter što mu daje još više na značaju i važnosti.

Belgrade Dance Festival održava se u martu, predstavlja festival savremenog plesa sa učešćem renomiranih plesnih trupa iz celog sveta. Ova manifestacija okuplja neke od najboljih plesača i koreografa iz celog sveta, koji izvode najnovije i najinovativnije plesne predstave. Pored različitih stilova plesa, festival obuhvata i brojne radionice, seminare i diskusije o plesu, gde učesnici imaju priliku da razmene iskustva sa drugim plesačima i koreografima.

 Ako ipak kao turista želite da provedete miran i opušten odmor na raspolaganju su vam Beogradski parkovi. Jedna od najpopularnijih prolećnih atrakcija. Kalemegdanska tvrđava i Kalemegdanski park su omiljena mesta za šetnju i uživanje u prirodi. Takođe, parkovi kao što su Tašmajdan, Topčider i Košutnjak su idealni za piknike, trčanje, vožnju bicikla i razne sportske aktivnosti. 

Ukratko, Beograd je prepun atrakcija i dešavanja tokom proleća. Bilo da želite da uživate u prirodi, kulturi ili gastronomskim specijalitetima, ovaj grad ima nešto za svakoga. Ima svoju dušu koju morate da doživite.

By Admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *