burme

Belo zlato predstavlja leguru zlata i bar jednog od belih metala, uglavnom nikla ili paladijuma. Legure belog zlata mogu biti korišćene u različite svrhe. Naime, legure zlata i nikla su čvrste i tvrde, pa se koriste za izradu prstenja, dok su legure zlata i pladijuma meke i savitljive, pa se koriste kao podloge za drago kamenje. Najkvalitetnije belo zlato ima 18 karata i pravi se od zlata i paladijuma, a ponekad ima i tragove palatine, koja se dodaje da bi legura imala veću težinu, kao i bolju postojanost.

Burme od belog zlata

Kada su u pitanju burme za venčanje, postoji nekoliko vrsta takvih burmi i one se prave od različitih materijala, kao što je srebro i zlato, koje može biti žuto i belo. Pored toga, postoji mogućnost da se pojedini metali spajaju i da se na taj način dobiju druge boje, a da se pored toga stavljaju dijamanti, natpisi, itd. Danas mladenci uglavnom biraju burme od belog zlata jer one damama daju izvesnu elegantnost, prefinjenost, dok na muškarcima odaju utisak diskretnosti. Takođe, burme od belog zlata poseduju isto ono što treba svaki brak da poseduje, a to je dugotrajnost, postojanost, kao i blistavost. 

Mnogi smatraju da pre odlaska u zlataru treba pretražiti internet i pogledati ponude. Tom prilikom ne treba pretraživati pojam jeftine burme od belog zlata, jer to nije dan kada sve treba da bude jeftino, niti dan kada trebate da se bahatite, već da u skladu sa svojim mogućnostima obezbediti sebi burmu koja će biti slika vašeg ukusa i u kojoj ćete se lepo osećati, jer ćete taj nakit nositi do kraja života. Burme od belog zlata su skuplje od burmi od žutog zlata ili srebra, ali zato poseduju veću lepotu, a i kvalitet.  Ako želite povoljne a ipak kvalitente burme od belog zlata posetite sajt zlatare Aurum http://zlataraaurum.rs/.

Minđuše od belog zlata

Postoje podeljena mišljenja kada su u pitanju minđuše od belog zlata. Naime, velika većina smatra da su minđuše od belog zlata najlepše, ali deo njih smatra da takve minđuše možete nositi svakodnevno, dok drugi deo smatra da takve minđuše treba nositi samo tokom proslava kako bi istakli svoju eleganciju.  

Kada su u pitanju venčanja, izbor minđuša je takođe veoma bitan detalj. Kada su u pitanju venčanja, modni stručnjaci navode da je najbolje izabrati minđuše prema boji venčanice. Naime, ako je venčanica u šampanj boji, onda treba izabrati minđuše od žutog zlata. Sa druge strane, ako je u pitanju bela venčanica, onda treba izabrati srebrne minđuše, ili od belog zlata. 

Otkup zlata

Jedno od čestih pitanja ljudi koji žele svoje dragocenosti od zlata da daju u otkup jeste „koliko vredi moje zlato?“ Cena otkupa zavisi od nekoliko stvari, kao što je pre svega gramaža koja se utvrđuje pomoću baždarenih vaga u okviru lokala u kojem se vrši otkup zlata. Pored gramaže, gleda se i finoća zlata koja takođe utiče na vrednost, tačnije na cenu zlata. Finoća zlata je zapravo količina čistog zlata u samoj leguri. To znači da što je veći procenat čistog zlata, cena otkupa zlata je naravno veća i obrnuto. 

 

By Admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *