This post was originally published on this site

trikovi ze feniranje

Kosi, posebno u ovom periodu kada se smenjuju zima i proleće,  često nedostaje volumena. Na svu sreću, postoje jednostavni trikovi za feniranje koji dupliraju volumen kose i čine je gušćom

Postoji li išta izazovnije od negovane, zanosne kose pune volumena?! Naravno da ne! Ona je uvek u trendu. Ipak, postoji zilion razloga zbog kojih možemo biti vekovima udaljene od ovog ideala. Šta ako je kosa postala ređa u menopauzi? Ili ako smo je uništile farbanjem? A šta ako se suočavamo sa gubitkom kose zbog stresa? Čeka nas dug oporavak i nega. Ipak…

Eksperti za kosu slažu se da primena određenih tehnika feniranja može obezediti  neophodni volumen kose, kao i održavanje željene forme. Pored toga, i određeni kozmetički preparati doprinose postizanju ovog cilja. Sve u svmu, sledite naredna tri koraka i oslonite se na asistenciju odgovarajućih kozmetičkih saveznika.

Kako da povećam volumen kose?

Za početak nabavite: šampon za uvećanje volumena, regenerator za tanku kosu ili hidratantni balzam za suvu i kovrdžavu kosu, kao i preparat za zaštitu vlasi od toplote. Osim toga, neophodni će vam biti i fen, velika okrugla četka od prirodnih vlakana i samolepljive papilotne. Spremni? Krećemo!

Trikovi za feniranje koji dupliraju volumen

#korak 1

Pripremite kosu

Nakon pranja, utrljajte u celu kosu preparat koji će je zaštititi od toplote, a zatim je pročešljajte. Skinite nastavak s fena, zabacite kosu preko glave i sušite je od korena prema krajevima. Prekinite ovaj postupak kada je kosa 80% suva – tako ćete umanjiti štetno dejstvo toplote.

#korak 2

Podelite kosu

Podelite kosu u četiri dela – zadnji deo glave, na vrhu i s obe strane. Imajte na umu da će, ukloliko imate veoma gustu kosu, biti neophodno da podelite kosu u još više delova. Uvijte svaki deo velikom samolepljivom papilotnom prema unutrašnjoj strani. Nemojte ih fiksirati šnalama jer će to izlomiti kosu i ostaviti vidljiv trag. Ukoliko imate šiške, pustite ih neka slobodno padaju na čelo. Kasnije ćete ih posebno osušiti.

#korak 3

Oblikujte frizuru

Vratite nastavak  na vrh fena. Uklonite jednu papilotnu i češljajte kosu sve vreme dok je sušite, vodeći računa o tome da uvijate krajeve kose prema unutra. Ponovite isti postupak sušenja sa svakim odeljkom kose, kao i sa šiškama. Na kraju, osušite kosu na vrhu glave. Kada poslednji put budete povlačili četku prema krajevima kose, uvijte čvrsto pramen i ostavite ga tako pri temenu (neka vam četka posluži kao krupni vikler). Sačekajte da se kosa ohladi, a potom uklonite četku.

puhhha/iStock/GettyImages Plus

The post Trikovi za feniranje kose: Duplo gušća kosa u 3 koraka appeared first on Lepota i zdravlje.

By Admin