Ako ste u poseti našem glavnom gradu onda je ovo tekst za vas. Beograd turistički ima dosta toga da ponudi, popularno je turističko odredište kako među starijom tako i među mlađom populacijom. Prelepa arhitetktura, bogato kulturno nasleđe, prirodne lepote jeste sve ono što krasi našu zemlju, čini je interesantnijom i privlači veliki boj turista širom sveta. Mlađa populacija vćinom dolazi u naš glavni grad ne bi osetili čari noćnog života koji Beograd pruža. Ono što našu zemlju čini još boljom i lepšom jesu ljudi. Srdačnost i  gostoprimstvo jeste ono što možete osetiti na svakom koraku i to je ono što definitivno nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ako ste u Beogradu turistički jedno od prvih stvari koje morate uraditi je pronalazak smeštaja. Preporuka je da nađete namešten stan za izdavanje u Beogradu i to u centru grada. Iz centra grada ćete moći lako da se krećete svuda a usput lakše i brže obilaziti sve ono što ste planirali. Na taj način učinićete boravak sebi lakšim i komfornijim. U našoj prestonice gužve nisu retka pojava. Uzmite u obzir da ako ne uzmete stan u centru već negde na periferiji teže ćete stizati do određenih mesta i biće vam potrebno da promenite i po nekoliko autobuskih linija. To sve oduzima vreme koje niko od nas nema na pretek pogotovo ako smo turistički negde. Javni gradski prevoz baš kao što smo napomenuli ume da bude naporan i ne tako najbolja opcija, taksi prevoz ume da bude skuplji, možda najbolja opcija jeste rent a car. Sa rent a carom imate slobodu da krenete kada želite, zadržite se koliko želite i to je na putovanjima neprocenjivo. Iznajmljivanje automobila danas jako je jednostavno i lako, možete sve završitii online putem. Od dokumentacije biće vam potrebna samo vozačka i pasoš ili lična karta. Među pogodnostima rent a car-a izdvajamo i mogućnost da vas već iznajmljeno vozilo sačeka na aerodromu.

Ako ste u našem glavnom gradu ne propustite da prošetate pored reke. Beograd leži na ušću reke Save u Dunav i šteta bi bila da n uživate bar malo u ovom okruženju i prelepoj prirodi koju naš grad poseduje. Kada ste već tu možete svratiti i do nekog restorana ili kafića i popiti svoj omiljeni napitak ili uživati u nekom od tradicionalnih srpskih specijaliteta.

Ne propustite da posetite najpoznatiju boemsku četvrt Skadarliju. Ako ste u Beogradu ovo morate obavezno posetiti. Ako ste iznajmili namešten stan u Beogradu u centru grada do Skadarlije možete stići i pešaka. Skaradlija je okupljala najistaknutije umetnike našeg društva i predstavlja posebno mesto i dan danas za sve koje uživaju u čašici dobrog pića i zvucima tamburice. Na ovom mestu možete naići i na neke od najstarijih kafana koje doprinose autentičnom izgledu ovog mesta. Neke od najpoznatijih kafana su Tri šešira, Dva jelena. Šešir moj. U koju god od ovih kafana da odete sigurno nećete pogrešiti. Računajte na ljubazno osoblje, kvaltetnu hranu i dobru atmosferu.

By Admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *