This post was originally published on this site

negovana žena

Pojam „negovana žena“ se može različito tumačiti. Dok neke osobe pod ovim smatraju ženu koja je čista i uredna, koja vodi računa o tome da i bez šminke i raznih dodataka izgleda lepo, drugi smatraju drugačije. Za njih negovana žena, osim gore pomenutog mora da bude i redovno našminkana i obučena po poslednjoj modi, sa sređenim noktima i uvek pažljivo odabranim modnim dodacima. Ono što je zajedničko za sve žene, je to što, da bi se smatrale negovanim, moraju da imaju lepu, zdravu i urednu kosu i čisto i negovano lice. Da bi se ovo postiglo ne treba trošiti previše novca na skupe tretmane, dovoljno je uložiti u kvalitetne kreme za lice i farbe za kosu – što je osnova za sve ostalo, ali i ulaganje u buduće „ja“ u zrelijim godinama.

Da li su kreme za lice dovoljne?

Za negovan izgled žene su uvek koristile kreme za lice koje su imale zadatak da nahrane kožu,
hidriraju je i stvore zaštitnu barijeru na površini kože. Mnoge žene su čak u tu svrhu koristile i domaće pripravke, kao što su razni melemi ili maslinovo ulje. Danas se tehnologija u industriji lepote i nege toliko razvila da imamo čitav spektar različitih krema za lice koje odgovaraju različitim tipovima kože.
Korišćenje dobre kreme za lice je osnova za negovan izgled, ali i za lice sa manje bora sa pedeset ili šezdeset godina. Da bi se to postiglo, neophodno je koristiti kvalitetne kreme za lice za hidrataciju, sa različitim sastojcima koji postižu željeni efekat (peptidi, ceramidi, Q10, kolagen, hijaluron…). U zavisnosti od toga da li je u pitanju krema za noć ili za dan, ovih sastojaka će biti u većoj ili manjoj količini i krema će biti laganije ili bogatije teksture.

Ono što je ključno za negovan izgled je svakodnevna upotreba kreme za lice sa zaštitnim faktorom. Svi znamo da sunčevi zraci loše utiču na našu kožu i da čine da brže starimo. Upravo ovaj zaštitni faktor ima zadatak da uspori taj proces. Treba da naglasimo, da se krema sa spf – om mora koristiti svakodnevno – čak i zimi, ne samo kada je sunčano vreme.
Ovakva nega lica je odličan osnov za dalju nadogradnju, ali je i dovoljna, ako se redovno primenjuje, da bi koža lepo izgledala i da bi se žena smatrala negovanom.

Koristite kvalitetne farbe za kosu

Na celokupan izgled žene ključni uticaj ima kvalitet kose, ne samo boja. Da bi bila lepa, kosa mora da bude zdrava i negovana. Ukoliko ima negovanu i zdravu kosu, žena mnogo lepše i urednije izgleda.
Svi mi u nekom trenutku dobijemo želju da promenimo boju kose, što je sasvim normalno, a u određenom dobu i da pokrijemo sede koje se neminovno pojavljuju kako starimo. U oba slučaja su farbe za kosu glavni preparat koji koristimo. S obzirom na to da se radi o izuzetnoagresivnom proizvodu čiji je zadatak da promeni našu prirodnu boju, izbor kvalitetne boje koju ćemo upotrebiti je od ključnog značaja.
Ukoliko se farbamo u salonu manja je verovatnoća da će farbe za kosu koje se tamo koriste (ukoliko je reč o profesionalnim farbama) biti nekvalitetne. Samo se potrudite da nađete dobrog, iskusnog, frizera koji će u skladu sa kvalitetom Vaše kose odabrati dobru boju i razvijač za boje kako bi se izbeglo oštećenje dlake.
Kada su farbe za kosu za kućnu upotrebu u pitanju, tu treba biti veoma pažljiv sa izborom. Ne preporučujemo da birate one najjeftinije jer je iskustvo pokazalo da one najviše prže kosu. Ne morate baš da kupujete ni najjače i najskuplje. Dovoljno je da odaberete farbu nekog poznatog i pouzdanog brenda u srednjem i malo višem cenovnom rangu. Takođe, ako možete birajte farbe sa uljima za negu i bez amonijaka kako biste izbegli isušivanje.
Ovo je način da sačuvate kosu i kožu od oštećenja i postignete taj uredan i negovan izgled koji je zapravo osnova za sve ostalo.

The post Kako da uvek izgledate negovano bez prevelikog truda? Ovo je trik iskusnih žena appeared first on Lepota i zdravlje.

By Admin