Imate malu kuhinju i ne znate kako da je preuredite. Pročitajte par korisnih saveta u  nastavku. Preuređenje male kuhinje često predstavlja izazov mnogima. Ključ je u pametnom rasporedu elemenata. Pravilnim rasporedom možete dosta uštedeti na prostoru i preurediti svoju kuhinju tako da izgleda baš onako kako ste zamislili. U nastavku pročitajte nekoliko saveta koji će vam pomoći da svoju malu kuhnju učinite većom. 

Minimalizam

Prilikom preuređenja imajte na umu jednostavnost. Savet je da koristite svetle boje i gledajte da vam te svetlije boje preovlađuju generalno. Ovde ne mislimo samo na zidove već i na ormariće, pločice, radne površine, podove. Funkcionalnost u jednoj kuhinji možete postići pametnim rasporedom kućnih aparata i radne ploče. Time postižete maksimalnu iskorišćenost u vašoj kuhinji što je u slučaju male kuhinje krucijalno. Mali kućni aparati su jako korisna stvar jer primera radi ukoliko u svojoj u kuhinji nemate više mesta od posedovanje šporeta sa dve ringle, mali kućni aparati poput mikrotalasne, pice pekača, krčka su ti koji vam mogu nadomestiti upravo ovaj nedostatak. Kada govorimo o praktičnosti jedna od popularnijih stvari u poslednje vreme jesu stakla za kuhinju. Za sve one koji bi osvežili svoju kuhinju bez da menjaju suštinski mnogo stvari onda su stakla idealno rešenje. Ona se stavljaju nakon što je kuhinja već montirana tako da svoju kuhinju možete osvežiti ne dirajući postojeće kuhinjske elemente. 

stakla u kuhinji

Staklo u kuhinji doprineće da vaša mala kuhinja deluje veće. Izbor stakala za kuhinju je zaista veliki pa tako možete birati one jednobojne, prozirne, sa odštampanom slikom ili šarom, na vama je da izaberete ono što se vama najviše dopada. Prilikom izbora stakala imajte na umu samu kuhinju, bitno je da stakla ne odudaraju od postojće kuhinje. Praktičnost stakala za kuhinju ogleda se u njegovom održavanju. Za razliku od keramičkih pločica i dosadnih fugi ova stakla samo prebrišete krpom i čista su. 

Najveći problem malih kuhinja jesu male radne površine. Ovaj problem možete rešiti tako što ćete napraviti pult koji vam može predstavaljati zamenu za trpezarijski sto a u isto vreme poslužiti kao radna površina gde možete pripemati najraznovrsnije obroke. Kako bi sebi napravili što više prostora za odlaganje stvari u kuhinji gledajte da vam gornji kuhinjski elementi idu do plafona. Na samom vrhu možete odložiti stvari koje ređe koristite. 

Boje vaše kuhinje

Već smo napomenuli da koristite svetle pastelne boje jer one vizuelno povećavaju prostor a maloj kuhinji baš to i treba. Ono što će učiniti da vaša kuhinja izgleda veće jesu stakla. Stakla možete imati na kuhinjskim elementima, ali isto tako i sto i pult od stakla doprineće većem izgledu kuhinje. Ukoliko vaša kuhinja nema prozor i plašite se da bi vam mirisi od kuvanja predstavljali problem danas na tržištu postoji zaista veliki broj aspiratora koje možete kupiti i rešiti taj problem. Ono čime se još možete poslužiti kako bi svoju kuhinju učinili većom jeste rasveta ispod gornjih kuhinjskih polica. Ovo osim što će doprineti izgledu kuhinje učiniće je i većom jer će osvetliti radnu površinu i dati osećaj većeg prostora. 

By Admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *