„MISLIO SAM DA SAM JE ZGNJEČIO, KRENUO SAM UNAZAD…“ Strašni detalji svedočenja vozača autobusa koji je udario voditeljku Deu Đurđević

foto: Printscreen

Vozač autobusa J. B., koji je naleteo na voditeljku „Pinka“ Deu Đurđević i teško je povredio, saslušan je juče u Prvom osnovnom tužilaštvu i do detalja je ispričao kako je došlo do užasne nesreće u kojoj je voditeljki na licu mesta otkinuta ruka.

Kako „Blic“ saznaje, vozač autobusa koji je u tužilaštvu dao iskaz u svojstvu osumnjičenog, zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u prisustvu advokata nešto posle 10 sati do detalja je ispričao kako je izgledao taj 7. februar kada je voditeljka TV „Pink“ teško povređena.

Prema informacijama koje posedujemo, on je ispričao da je tog jutra kao i svakog prethodnog zadužio autobus, za koji je, kako je ukazao, smatrao da je ispravan jer nije primetio ništa što ne funkcioniše.

Kako kaže izvor „Blica“ upoznat sa istragom, vozač je rekao da je uzeo nalog i krenuo sa Banjice nešto pre šest sati.

– On je ispričao da je na stajalištu kod KBC „Dragiša Mišović“ odmah posle „Pinka“ primetio veću količinu vode na kolovozu, a onda, kada je krenuo u Ulicu Ljutice Bogdana, primetio zaustavljena vozila na samom kolovozu, te je odmah sklonio nogu sa gasa. On je dodao da se inače nije brzo kretao – kaže izvor „Blica“.

Dea Đurđević, Foto: Printscreen / Youtube

Prema rečima našeg sagovornika, vozač je ispričao da je tada sklonio nogu sa gasa, da je počeo da koči, ali da je zbog leda na kolovozu autobus proklizao.

– Vozač J. B. ukazao je da je tada došlo do sudara sa vozilom koje je bilo zaustavljeno u njegovoj traci. Odmah zatim udara u zid bolnice. Tada je, kako je objasnio, došlo do povređivanja jedne ženske osobe, a zatim i do kontakata sa drugim vozilima… On je dodao da je vratio vozilo unazad, jer se uplašio da tu žensku osobu nije prignječio, međutim, tada na njega naleću i druga vozila – objašnjava sagovornik „Blica“.

Vozač je, kako dodaje naš sagovornik, rekao da je prilikom izlaska iz autobusa primetio da je sve klizavo, napominjući da to mogu da potvrde i svi ostali koji su bili tamo, ukazujući da vozila na putu nisu bila obezbeđena.

– Kako je kazao, on se često raspituje kakvo je zdravstveno stanje Dee i žao mu je što se sve to desilo – objašnjava naš sagovornik.

U narednom periodu tužilaštvo planira da ispita svedoke, odnosno sve učesnike saobraćajne nezgode, kao i Đurđevićevu kada bude bila u mogućnosti.

Takođe će naložiti da se obavi saobraćajno-tehničko veštačenje na okolnosti prostorno-vremenske analize i utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nezgode.

Podsećanja radi, voditeljka Televizije „Pink“ Dea Đurđević teško je povređena 7. februara u saobraćajnoj nesreći na Dedinju. Haos je, kako je „Blic“ ranije pisao, nastao nakon što su se prvo sudarila dva vozila. Jednim od njih upravljala je voditeljka Dea Đurđević.

Foto: Printscreen

Prema informacijama sa lica mesta i od voditeljkinih kolega, ona je odmah nakon udesa pozvala televiziju kako bi se javila da će kasniti na posao jer je imala manji udes. U tom trenutku izašla je iz automobila kako bi se sa drugim vozačem dogovorila o saniranju štete na vozilima i tada je na nju naleteo autobus! Od siline udarca autobus je mladoj voditeljki na licu mesta otkinuo ruku.

(Vesti-info.rs)