Snežni haos u Hrvatskoj: Četiri nesreće na auto-putu za kratko vreme, apeluje se da se ne kreće na put bez preke potrebe (FOTO)

Foto: Tanjug/STA

Na putevima su zimski uslovi za vožnju

Zimski uslovi na putevima uzrokovali su četiri saobraćajne nesreće u Hrvatskoj na auto-putu A6 Zagreb-Rijeka kod tunela Sleme. Policija je potvrdila kako je do saobraćajnih nesreća došlo zbog snega. Prema prvim informacijama nema povređenih.

Iz HAK-a javljaju kako su zimski uslovi na većini puteva u Gorskom kotaru, uključujući auto-put A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 (od 11.20 sati) i stari put kroz Gorski kotar – DC3.

Zabranjen je saobraćaj za sva motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom (zimski su uslovi i na ostalim županijskim i lokalnim putevima na području Delnica, Čabra i Vrbovskog)

Kolovozi su mokri i klizavi u hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolovozu.

Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

(Vesti-info.rs)