Neodgovorni otac ostavio dete od 18 meseci u kabini traktora u pokretu: „Ponosni tata“ snimao mališu kako „vozi“ (VIDEO)

Printskrin: Youtube

Apelujemo na roditelje da dobro razmisle svaki put pre nego što nesvesno ili nesavesno stave svoje dete u rizičnu situaciju

Alarmantan snimak na kom se vidi dete, koje ima 18 meseci, i sedi samo u kabini traktora u pokretu, dok ga otac koji ide pored vozila snima, zgrozio je veliki broj ljudi. „Ponosni tata“ iz Požege u Hrvatskoj snimak je okačio na jednoj Fejsbuk stranici.

Dok je mališan bio sam u kabini, traktor je bio u pokretu, a vrata su bila otvorena. Dete je kroz njih moglo da ispadne i da padne pod točkove traktora. U najmanju ruku bilo bi teže povređeno…

Video traje oko 20 sekundi. Za to vreme dete je bilo nezaštićeno i nije bilo vezano. Ne zna se koliko dugo je, pre snimanja, kao i posle, sam sedeo u kabini.

Na snimku se vidi da se dete drži za volan i da ga pomera.

Nije poznato da li ovaj model traktora ima opciju automatskog navođenja, pa na njegovo kretanje ne utiče pomeranje volana. Ali, bez obzira na to, rizično je da dete uopšte bude u blizini ovako opasne mašine.

NEODGOVORNO PONAŠANJE RODITELJA I PORODICE

– Pre dva dana, u selu Đakus kod Žitorađe u Srbiji povređeno je dvogodišnje dete, kada ga je pregazio traktor. Prednja guma traktora je prešla preko leđa i leve dečakove noge.

Nesrećan slučaj se desio u dvorištu porodične kuće. Dete je bilo napolјu, a deda je upalio traktor i počeo da se kreće, pa nije video unuka.

– Jedno desetogodišnje dete je poginulo, a dvoje je teško povređeno u nesreći koja se dogodila u julu 2018. godine u njivi blizu Velesa, gradića u centralnoj Makedoniji.

(Vesti-info.rs)