Kako održati frizuru ispod kape: Trikovi i saveti za hladne zimske dane

This post was originally published on this site

Kako održati frizuru ispod kape

Kako održati frizuru ispod kape, tokom zimskih meseci? To i nije tako nedostižan zadatak kako se isprva čini. 

Zima nam se približava, a s njom, dolazi nam i odevanje u toplije komade odeće. Uz to, vreme je da polako izvučemo tople šaleve, rukavice i kape iz zimskog garderobera.

Svaka od nas suočila se s tim koliko je teško da ispod kape frizura ostane netaknuta ili bar donekle netaknuta. Zbog materijala samih kapa, neretko se dešava da nam se kosa naelektriše, slepi i da izgubi formu i volumen. Ipak, tome se može stati na put, uz pomoć trikova hair stilista.

Kako održati frizuru ispod kape

Pre nego što stavite omiljenu kapu (ili šešir), napravite razdeljak na drugoj strani (onoj na kojoj ne pravite nikad). Kada skinete kapu, razdeljak vratite na uobičajenu stranu. Kosa neće biti slepljena i neće izgubiti na volumenu. Ovaj trik zvuči jednostavno, ali je zaista veoma efikasan.

Pročitajte i… Trikovi za feniranje kose – tri koraka do volumena

Pored toga, savet je da kosu temeljno četkate svako jutro i veče. Na taj način uklonićete zagađenja koja se uvlače u vlasi, a poboljšaćete i cirkulaciju, te će kosa „odskočiti“.

Ako imate naviku da ujutro perete kosu, tokom spavanja, na nju nanesite ulje, koje će dubinski nahraniti vlasi, čineći ih zdravima.

Isto tako, kada namestite fizuru, koristite lak za kosu za fiksiranje frizure. Takođe, možete koristiti i bebi puder (ili specijalan puder za volumen kose), kako se vlasi ne bi slepile.

lepotaizdravlje.rs Omid Armin via Unsplash

The post Kako održati frizuru ispod kape: Trikovi i saveti za hladne zimske dane appeared first on Lepota i zdravlje.

By Admin